Nadderud videregående skole

Se også detaljkart

 

Folketallet i Bærum økte i tiden etter 1945 meget sterkt, og dette skapte et stort behov for nye skoler. Først gjaldt dette barneskoler, men på 1950-tallet ønsket stadig større kull plass ved de høyere allmennskoler i bygda. Mot slutten av 1950-tallet utviklet det seg en nesten kriseartet situasjon ved de høyere skolene i Bærum.

Nadderud kommunale høgre allmennskole ble opprettet ved Nadderud stadion i 1958 som en midlertidig paviljongskole som avlastning for Stabekk gymnas og Valler gymnas. Skolen har hatt følgende navn: Nadderud kommunale høgre allmennskole (1958 – 1966), Nadderud gymnas (1966 – 1976) og Nadderud videregående skole (1976 – 2004).

Skolen flyttet inn i nye lokaler på Gjønnes i 2004 etter 46 år i den midlertidige paviljongskolen.

Skolen er blant annet kjent for sine teatertradisjoner, sin skolerevy, gymnassamfunnet "Lykeion", skoleavisen "Nadderusk" og sjakkgruppen. De er også kjent for et rikt idrettsliv med aktiviteter i fotball, håndball, basketball, orientering, innebandy, volleyball, skyting og roing. Skolen har oppnådd gode plasseringer i skolemesterskap i basketball, håndball og roing.

Du kan lese mer i jubileumsboken "Nadderud videregående skole 50 år", utgitt i 2008.


Mer om skolehistorie i Bærum: Se Rik på historie. Gå til s. 71


Kilder:

nadderud.vgs.no

Lokalhistoriewiki

Wikipedia

 

Nadderud kommunale høgre allmennskole 1963. Sett fra sydøst. Kilde: Bærum bibliotek
Nadderud gymnas, senere Nadderud videregående skole. Bildet er tatt i 1968.
Sett fra sydvest. Kilde: Bærum bibliotek