Tilbake til startsiden

Bunnpris Gjettum er en dagligvareforretning i Dr. Høsts vei 2.

Det har vært butikk på tomta siden 1926, da Sverre Maurits Johansen Haug startet kolonialforretning her. Forretningen, som hadde egne avdelinger for kjøtt og melk, ble i
1930-årene overtatt av salmaker Johan Haug, med Sverre J. Haug som bestyrer. Lorentz Næss drev forretningen fra 1960-tallet og frem til 1978, da Per Otto Lunderby åpnet Asker og Bærums første Spar 800-butikk i lokalene. Bak etableringen, som var basert på et sveitsisk lavpriskonsept, sto den samme kjøpmannsgruppen som etablerte Erfahallen på Østerås Senter ti år tidligere.

Spar 800 ble kjøpt opp og innlemmet i Rimikjeden i 1987. I forbindelse med avviklingen av Rimi-kjeden i 2015 ble butikken på Gjettum en Bunnpris-forretning.

Bunnpris Gjettum har Post i butikk.

Mer om historien til Bunnpriskjeden.
På firmaets nettsted står følgende (noe redigert):

"I nær 200 år har vi drevet forretning. Opprinnelsen til Bunnpris så dagens lys allerede i 1830.
Det hele startet med gründer Ivar K. Lykkes første handelsbedrift. Bedriften solgte kvern- og møllestein som ble fraktet med egne skip mellom Sør- og Østlandet. Betalingen foregikk ofte i landbruksprodukter, som smør. Dette ga Lykke en ny forretningsidé.

10 år senere åpnet Lykke en spesialforretning for fetevarer. Smør dominerte hyllene, og det sies at den var den første av sitt slag i Trondheim. Men salget var ikke begrenset til byen; det ble solgt kolonivarer og flesk til Jämtland, og fra 1860 ble det også eksportert smør til England. Hylleutvalget utviklet seg til også å omfatte varer som kaffe, sukker og ost.

I 1981 åpnet vi vår første Bunnpris-butikk på Øya i Trondheim. Trond Lykke ledet virksomheten den gangen, og det er fortsatt en familiebedrift. I dag er det Christian Lykke, sjettegenerasjons kjøpmann, som sitter i førersetet for kjeden.

Med over 250 butikker, fra Rypefjord i nord til Søgne i sør, er vi kanskje ikke størst, men i nær 200 år har vi vært i vekst. Det tenker vi å fortsette med."


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Bunnpris

Bunnpris Gjettum

Se også Detaljkart
Bunnpris Gjettum 2020. Sett fra syd. Foto: Knut Erik Skarning

Bunnpris Gjettum

Spar Gjettum 1983. Sett fra syd. Kilde: Bærum bibliotek