Tilbake til startsiden

Snarøya Curlinghall. Stabekk Curlingklubb

 

 

Se også detaljkart

Snarøya Curlinghall ligger i Langoddveien 6. Hallen er riksanlegg for curling i Norge. Behovet for en fast curlingarena i Asker eller Bærum var stort etter at den opprinnelige Askerhallen, som hadde fire curlingbaner, brant i 1972. Veteranen Josef Bjaanes var pådriver og finansmannen Kjell Ulrichsen finansiell garantist for den nye hallen på Snarøya. Den ble åpnet i november 1978 og hadde fire baner.

I 2006 ble hallen utvidet til å ha seks baner. Den drives av selskapet AS Curlingbaner, som eies av Norges Curlingforbund (som er majoritetsaksjonær) og av curlingklubbene i Bærum. Hallen har vært arena for en rekke NM og andre nasjonale og internasjonale turneringer. I tillegg til trening og konkurranser for klubber og forbund, benyttes hallen av skoler og til utleie.

Snarøya Curlinghall skriver på sin hjemmeside: Alle Norges landslag i curling trener på Snarøya. Også svenskene kommer hit for å trene. Lagene som har trent på Snarøya har både blitt verdensmestere og Olympiske mestere.

Stabekk Curlingklubb
Stabekk Curlingklubb spiller i Snarøya Curlinghall. Klubben ble stiftet i 1956. Den arrangerte hvert år Kolsås Cup, som er en åpen turnering for alle. Siden 2006 har arrangementet måttet vike for et annet stort arrangement i klubben, nemlig NM for yngre juniorer.

Stabekk Curlingklubb ved Pål Trulsen, Lars Vågberg, Flemming Davanger og Bent Ånund Ramsfjell vant OL-gull i 2002. Laget har også to VM-bronse og et EM-gull.

 

Kilder:

Lokalhistoriewiki (Om Snarøya Curlinghall)

Lokalhistoriewiki (Om Stabekk Curlingklubb)

Snarøya Curlinghall

Stabekk Curlingklubb

 

 

 

 

 

 

Snarøya Curlinghall 2016. Kilde: kart.1881

Snarøya Curlighall
Inne i curlinghallen 2011. Foto: Kjell Hernes