Snarøya Tennisklubb

 

Se også detaljkart

Snarøya Tennisklubb ligger ved Hundsund Grendesenter og har adresse Snarøyveien 91.

Tennisen kom til området lenge før tennisklubben ble stiftet. I begynnelsen av 1920-talle ble det anlagt 6 - 8 private grusbaner av velstående familier som hadde sine sommerboliger her. Et spesielt flott anlegg ble bygget av oljeselskapet Shell på Langodden. Her var det klubbhus og to baner.

Snarøya Sportsklubb ønsket tidlig å ha tennis som en av sine sportsgrener, og det ble blant annet leid en privat bane.

Snarøya Tennisklubb ble stiftet 1971. Da tok Thor Hovland et initiativ og fikk med seg en liten gruppe entusiaster i arbeidet med å oppfylle en gammel drøm om å få en tennisklubb på Snarøya.

50 medlemmer garanterte for et lån på kr. 100 000, og Bærum kommune bidro med kr. 135 000, samt 9 dekar (mål) tomt. I 1973 ble tre baner åpnet, litt senere kom en bane til.

En gammel brakke etter tyskerne, som var her under andre verdenskrig (1940 - 1945), fungerte som klubbhus, uten dusj og toalett.

Noen spillere hadde erfaring fra andre klubber, mens de fleste spillerne var nybegynnere. Men trening ga frukter, og klubben fikk frem mange gode spillere. Den første var Bent Ove Pedersen, som i 1987 tok sitt første av seks NM-titler i singel og ellers hadde mange internasjonale topplasseringer. Den mest kjente spilleren er nok Christian Ruud. I 1995 og 1997 var han ranket som nr. 39 i verden, noe som skyltes gode plasseringer i US Open, Australia Open, French Open og to deltagelser i OL. I dag (2020) er sønnen, Caspar Ruud, langt fremme og har passert sin far på rankinglisten.

I dag (2018) har klubben et moderne anlegg med mange baner. Se bildet. Klubben har samtidig satset på det sosiale, og har bidratt til et godt barne- og ungdomsmiljø i området. 


Kilder:

Snarøya Tennisklubb

Flere minner fra Snarøen : fortellinger fra Snarøya : Fornebu og omliggende øyene
Lokalhistorielaget ved Snarøya seniorsenter

 


 

 

 

 

 

Snarøya Tennisklubbs anlegg 2018. Vi ser banene til høyre. De tre nærmeste grå banene ligger i en hall om vinteren. Kilde: Google Maps
Snarøya Tennisklubb
Curlinghallen
Tilbake til startsiden