Tilbake til startsiden

Haslum Kafé

Se også detaljkart

Den opprinnelige rødmalte kafeen lå i krysset mellom Kirkeveien og Nesveien. Den sto ferdig i 1925, ble nedlagt 1969 og revet i 1970.

Kafeen ble startet av Georg Reinholt Nielsen som drev den sammen med sin kone Mari. Den ble det store treffestedet, det var her alt skjedde. Mødrene ville ikke at barna deres skulle henge her. I skogen nedenfor kafeen, Lunaparken, spilte folk poker.

Om dagen var det stamgjestene blant arbeidsfolk som spiste matpakken sin på Haslum Kafé. Ellers kunne man kjøpe lapskaus, ertesuppe, smørbrød og kaker.

Georg døde tidlig, og Mari drev stedet videre med hjelp fra datteren. Datteren måtte slutte på skolen for å klare jobben.

Etter at Kafeen var revet, kom det en Gulf bensinstasjon i Kirkeveien 94. Den ble bare kalt Gulfen, og han som drev stasjonen ble kalt Goggen.
Etter 20 års med drivstoff, kom Easy Diner med hamburger, pizza og milkshake.
i 2002 overtok Malik's, en norsk kjede drevet av en pakistaner. Nå ble spisestedet igjen drevet som en familiebedrift. Det ble et hyggelig treffested der eieren kjente sine stamgjester.

I dag (2020) ligger restauranten Lahore på tomten. Adressen er Kirkeveien 94.

Haslum Idrettslag ble stiftet på Haslum Kafé i 1938. Da var alle gutteklubbene som den gangen fantes i området, samlet i kafeen. Omkring 40 medlemmer ble skrevet inn i det nye idrettslaget. Både medlemmene og lederne var unge, bare to fedre var med.


Kilder

Lokalhistoriewiki

Bøhler, Kristin. Haslum - dengang og nå: Under samme himmel. Haslum Menighetsråd

Finn Arnesen ("Lillefinn"). Haslumbeboer

Haslum Kafé 1960. Kilde: Bærum bibliotek
Her lå Haslum Kafé. Nå (2018) er det spisestedet Lahore som ligger her.
Foto: Knut Erik Skarning