Tilbake til startsiden

Data Respons

 

 

Data Respons ASA, Sandviksveien 26, er et firma som utvikler og leverer innebyggete dataløsninger til maskiner, systemer og industrielle sluttprodukter innen forsvar, offshore, automasjon, medisin, overvåkning, transport, telekommunikasjon og annen industri.

Selskapet ble etablert av Svend Heier på Ramstadsletta på Høvik i august 1986. Selskapet har avdelingskontorer i Bergen og Kongsberg, datterselskaper etablert i København i 1999, i Stockholm i 2000, i Helsinki i 2002 og i Karlsruhe i 2005. I 2001/2002 ble selskapet kjøpt opp av børsnoterte E-Line Group på Lysaker og endret navn til Data Respons ASA. De neste årene foretok Data Respons flere oppkjøp i Skandinavia.

På bedriftens hjemmeside står det om status i 2016:
"Veksten fortsetter og inntektene passerte 1 milliard kroner for første gang - en ny milepæl for selskapet
I september kjøper Data Respons 100% av aksjene i MicroDoc Computersysteme GmbH, et programvareteknologiselskap i Tyskland med hovedkvarter i München, og etablerer en plattform for FoU-tjenester i Tyskland.
Markedsverdien til Data Respons øker med nærmere 40% og investorinteressene øker betydelig og Sylog AB gjennomfører tre innkjøp for å styrke sin posisjon i Sverige."

I 2021 kunne firmaet vise til en årlig gjennomsnittlig omsetningsøkning på 20 % de siste 20 årene.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Data respons

Budstikka 11. august 2021

 

 

  

Data respons 2019. Sett fra nord, fra Sandviksveien. Foto: Knut Erik Skarning