Tilbake til startsiden

Interfoto AS

 

 

 

 

 

Interfoto AS har i dag adresse Drammensveien 130 på Skøyen. Fram til 2014 lå firmaet
i O. H. Bangs vei 51 på Høvik. Interfoto AS er leverandør av systemløsninger og fotografisk utstyr, og driver verksted og kursvirksomhet.

Eigill Wilthil startet agenturfirmaet i Oslo med Nikon som hovedprodukt i 1966. Interfoto flyttet til Høvik, og fikk Rolf Petterson som ny eier i 1981. I 1987 ble selskapet agent også for Hasselblad.

Interfotos avdeling Electronic Imaging startet levering av systemer for digitalisering av bilder i avis i 1991, og programvareutvikling for bildehåndtering i 1994. Datterselskaper i Sverige og Finland ble avviklet i 1995.

I 1997 ble selskapet overtatt av Anders Bergman, Ole Christian Frenning og Egil Bjørne Nilsson fra Bærums Verk. Sistnevnte ble selskapets adm. direktør. De nye eierne flyttet samtidig programvareutviklingen ut i et eget selskap – Fotoware AS i Oslo.

I 2005 endret Nikon distribusjonsstrategi for Europa, og Interfoto mistet agenturet. Distribusjonsavdelingen ble nedlagt, og selskapet gikk over til direktesalg mot bedrifter og profesjonelle brukere.

I 2019 ble selskapet kjøpt opp og slått sammen med forhandleren Foto.no.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Interfoto