Tilbake til startsiden

Næringslivets Informasjonssenter, Info-Rama, ble etablert høsten 1982 av Sig. Bergesen d.y. & Co og Hans Preben Mehren med eierandeler på henholdsvis 75 % og 25 %.

Den 17 000 m2 store bygningen ble oppført i 1968 som produksjons- og kontoranlegg for Radionette Norsk Radiofabrikk, senere del av Tandbergs Radiofabrikk, som gikk konkurs i 1978.

Arkitekt var Guttorm Bruskeland. Kappehvelvet i betong over søyleløs hall var i sin tid en takkonstruksjon som vakte oppsikt i vide kretser for sin spennvidde.

Bergesen og Mehren utviklet anlegget til messe- og utstillingsvirksomhet med et stort konferansesenter i fjerde etasje. De oppførte Sheraton Hotel Oslofjord, senere Thon Hotel Oslofjord, på nabotomten i 1985. Hotellet og messesenteret ble knyttet sammen via et underjordisk anlegg med selskapslokaler og nattklubb. Hageproduktkjeden Plantasjen etablerte seg med utsalg i den østre delen av bygningen i 1992.

Info-Rama ble solgt til Olav Thon Gruppen i 1998. Messedriften ble solgt til Norges Varemesse og flyttet til Sjølyst i år 2000. Etter 2002 ble Info-Rama bygget om til kontorer og salgsarealer for blant andre Plantasjen, Elkjøp, Trygge Rom, Oslo VVS Senter og XXL Sport & Villmark. Bygningen er senere innlemmet i Sandvika Storsenter, som åpnet i 2007.

Adressen er Sandviksveien 184.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Wikipedia

 

 

 

 

 

 

  

Info-Rama 1982. Sett fra øst. Kilde: Bærum bibliotek
Se også Detaljkart
Info-Rama sett fra syd. De satset på å markedsføre seg til flypassasjerer til og fra Fornebu. Vi ser Rica Hotel til venstre.

Info-Rama, Tidligere Radionette og Tanberg

Radionettes bygg 1968. Sett fra øst. Kilde: Bærum bibliotek