Tilbake til startsiden

Bærum idrettspark er et 70 dekar (mål) stort område med utendørs og innendørs anlegg for ulike idretter. Dette er (2019) landets største idrettsanlegg. Anlegget domineres av den store flerbrukshallen som åpnet 25. april 2013. I forbindelse med denne åpningen skiftet hele anlegget navn fra Hauger idrettspark til Bærum idrettspark.
Besøksadressen er Hauger skolevei 36.

Den store hallen besår av en friidrettshall på 7,300 m², en fotballhall på 3,500 m², en flerbrukshall på 1,500 m², samt styrkerom, garderober og publikumsområder, totalt omkring 16 000 m².

Friidrettshallen er innendørs trenings- og konkurransearena for friidretten i Bærum kommune, samt hovedanlegg for friidretten på Østlandet. Som hovedanlegg arrangeres ungdomsmesterskap, nasjonale mesterskap og internasjonale stevner. Det er ca.1000 tribuneplasser.

Flerbrukshallen er primært treningshall for håndball, basket, volleyball, badminton, innebandy og tennis. Det skal også kunne arrangeres kamper med inntil 500 tilskuere på teleskoptribune. Hallen kan deles i tre. Hallen kan også leies av Akershus Fylkeskommune til gymtimer for Rud videregående skole.

Fotballhallen er en 9’er-treningshall (der man kan spille 9 mot 9 spillere), og hallen skal kunne deles i to. Tilskuerplasser finnes kun på én enkel benkerad.

I tilknytning til den store idrettshallen, finner vi også Bærum Ishall fra 1993 for ishockey og kunstløp. Mellom disse hallene ligger Hauger kunstisbane for bandy fra 1987. Det er teknisk samdrift mellom de to kunstisanleggene, og bandybanen har sine garderober i ishallen. Banen brukes til tennis om sommeren.

I forbindelse med byggingen av den store hallen, ble det også etablert utearealer tilrettelagt for flere idretter. Tidligere hadde det vært to puttinggreener, baseball- og softballanlegg og aktivitetsarealer med gressdekke. Nå ble det:

Tuftepark (treningspark beregnet for egenvektstrening)

Sandvolleyballbane

Sandbane for fotball og håndball

Baseballbane

Cricketbane

Rulleskiløype med lys

Frisbeegolf (nihullsbane)

Streetbasket

Inline hockey

BMX-bane

Hauger kunstisbane er hjemmebane for flere av distriktets bandyklubber og arena for NM-finaler, landskamper m.m. Den er også åpen for publikum i helgene. Sommerstid benyttes flaten som tennisanlegg og rommer ni baner.

IL Tyrving har fast trening i Bærum idrettspark.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Bærum kommune - Bærum idrettspark

Facebook

 

 

 

 

 

  

Se også Detaljkart
Den store hallen i Bærum idrettspark 2020. Sett fra sydøst.
Foto: Knut Erik Skarning

Bærum idrettspark, tidligere Hauger idrettspark

Oversikt over idrettsparken 2019. Sett fra syd. Kilde: kart.1881
Idrettshall
Kunstisbane/tennisbaner
Bærum Ishall