Tilbake til startsiden

Stabekk Tennisklubb

 

Se også detaljkart

Stabekk Tennisklubb var egentlig en videreføring av Ballerud Lawn tennisklubb som ble stiftet i 1916 av gårdbruker Johs. Faale på Ballerud gård. Klubben hevdet seg godt i konkurranser, men da Stabekk Tennisklubb ble stiftet, gikk alle medlemmene inn i denne klubben.

Stabekk Tennisklubb ble stiftet i 1922, og hadde ca. 1000 medlemmer i 2020. Klubben har sitt anlegg i Nyveien 12 på Stabekk der de har en innendørsarena med fem baner og et uteanlegg med syv grusbaner.

Klubben arrangerer årlig flere nasjonale og internasjonale turneringer.

Klubben begynte i 2008, sammen med Jar Tennisklubb, å bygge en permanent hall med fem baner, garderober og klubblokale. Det ble et av Norges største tennisanlegg. I 2009 fusjonerte Jar Tennisklubb med Stabekk Tennisklubb. Styret mente at navnet burde bli Bærum Tennisklubb, men det ekstraordinære årsmøtet vedtok at navnet på de sammenslåtte klubbene skulle være Stabekk Tennisklubb.

Stabekk vant NM for lag i 1979, og har gjennom årene hatt mange av landets beste spillere som medlemmer, deriblant Gunnar Sjøwall, Finn Søhol og Jon Erik Ross. Etter noen magre år bygger Stabekk nå opp en sterk junioravdeling. Klubben samarbeider med tennislinjen på Norges Toppidrettsgymnas. Stabekks juniorpregede damelag spiller i eliteserien.

I en periode tidlig på 1900-tallet lagde Stabekk Tennisklubb kabareter, som ble fremført i den gamle kinosalen på Stabekk. Hensikten var blant annet å få penger til å bygge nytt klubbhus. Her debuterte Jens Book-Jenssen som sanger.

 
Kilder:

Stabekk tennisklubb

Lokalhistoriewiki

Sars, Michael og Nordheim, Reidar. (1974). Stabekk, en historikk. Vestre Stabekk vel

 

 

 

Anlegget til Stabekk Tennisklubb 2016. Vi ser Stabekk videregående skole nede til høyre. Kilde: kart.1881