Tilbake til startsiden


Bærum jeger- og fiskerforening, BJFF, har adresse Jordbruveien 141.

Foreningen skriver på sin hjemmeside (noe redigert):

Foreningen ble stiftet i 1935 og har som formål å samle personer som er interessert i jakt og fiske med tilhørende aktiviteter.

Vi har i dag (2019) omtrent 1200 medlemmer, hvorav ca. 8% er kvinner. Kvinner og ungdom vies spesiell oppmerksomhet ved tilrettelegging av aktiviteter.

Foreningen leier et eget jaktterreng, Lindelienterrenget, i Flå kommune, ca. 95 km fra Sandvika, hvor vi har flere hytter/koier tilgjengelige for medlemmene.

BJFF har eget klubbhus​ med leirduebane på Jordbru, ovenfor Vøyenenga i Bærum. Se Detaljkart

I 2010 ble det utarbeidet en jubileumsbok for BJFF som oppsummerer foreningens historie fra den ble stifte i 1935.

BJFF disponerer:
Fiskemuligheter i lakse- og sjøørretelven Sandvikselven.

Jaktterreng med hytter og fiskevann, Lindelien Skog, i Flå kommune. Det er innkjøring via Sokna forbi Rallerud, videre til Brekkebygda på grensa til Flå, hvor terrenget begynner. Eller man kan velge innkjøring via Strømsoddbygda opp til Grisesætri.

BJFF har også toppidrettsmiljø i leirdueskyting, viltmålskyting og casting. Casting er en konkurransegren inne sportsfiske som går ut på å enten treffe spesifikke blinker eller å kaste lengst mulig.

BJFF har samarbeid med Bærum kommune om fiske- og friluftsaktiviteter, inkludert den årlige opprydningsaksjonen Elverusken i Sandvikselven.

BJFF deltar i Oslomarka Fiskeadministrasjon (OFA).

Litt om tidligere prestasjoner:
Tor Heiestad vant OL- gull i viltmålskyting i Sør-Korea i 1988. Han tok gull i EM i 1989, og har ca. 70 NM-titler. Harald Jensen har vunnet gull både i VM og EM i leirdueskyting og deltatt i OL fem ganger, senest i Beijing i 2008. Tom Beier Jensen, nevøen til Harald Jensen, har også mange gode resultater i NM og i utlandet.

I casting hevder Bærum Jeger- og Fiskerforening seg i verdenstoppen. Knut og Harald Meel, Thomas Alsaker, Olaf Christensen og Bjørn Roger Larsen har tatt medaljer av alle valører både i VM og EM, foruten gull i World Games – verdenslekene for ikke-olympiske idretter. Øyvind Kvalvåg har en sølvmedalje fra junior-EM.

Foreningen har mange gode lagplasseringer i skeet.
Skeet er en olympisk øvelse som organiseres under det internasjonale skytterforbundet ISSF. Øvelsen ble oppfunnet i USA på 1920-tallet og har utviklet seg en del fra sin opprinnelige form. Dagens skeet-øvelse innebærer skudd mot en eller to leirduer fra 8 forskjellige posisjoner fordelt i en halvsirkel. Programmet er krevende og setter store krav til konsentrasjon, presisjon og reaksjon.

Klubbhuset leies ut som selskapslokale.

Kilder:

Lokalhistoriewiki

BJFF på Facebook

Roy Arnesen (BJFF)

skyting.no

Skytterstua (til høyre) ved leirdueskytebanen 2020. De hvite stolpene på gresset midt i bildet er "Akustikken". Ved hjelp av disse kan utskyting av duene skje med stemmestyring. Et kort rop, så sendes duen ut. Sett fra sydøst. Foto: Knut Erik Skarning
Se også Detaljkart
Huset til Bærum jeger- og fiskerforening 2020. Sett fra sydøst. Foto: Knut Erik Skarning

Bærum jeger- og fiskerforening

Leirdueskytebanen 2020. Sett fra sydvest. Foto: Knut Erik Skarning