Tilbake til startsiden

Bærums Verk Hauger Idrettsforening, BVHIF, ble stiftet etter en sammenslåing av Bærums Verk Idrettsforening (BVIF) og Hauger Fotballklubb (Hauger FK) i 2014.  BVHIF regner sin historie tilbake til stiftelsen av BVIF i 1896. Se mer om BVIF nedenfor.

Hauger Fotballklubb drev kun med fotball.

BVHIF driver i dag (2019) med bordtennis, cheerleading, amerikansk fotball, fotball, håndball, innebandy og langrenn.

BVHIF dekker områdene Bærums Verk, Rykkinn, Kolsås og i noen grad også Løkenhavna, Lommedalen, Vøyenenga og Hauger. Medlemstallet er over 2500 (2019).

Klubbens anlegg omfatter Eineåsen Skianlegg, Gommerud Idrettsanlegg med tre kunstgressbaner, Rykkinnhallen og fotballbanene på Rud. Tidligere benyttet de også hoppbakkene i Ormekollen, men disse er revet.

Familien Løvenskiold har vært støttespiller for klubben helt siden starten, og har bidratt med alt fra maskiner og utstyr til tomter for idrettsanlegg. For dette ble Carl Otto Løvenskiold i 1996 tildelt Æresmedlemskap i Bærums Verk idrettsforening.

BVHIF er primært en breddeidrettsforening som satser maksimalt på barn og unge som hevder seg godt på nasjonalt nivå. I dag (2021) har klubben utøvere innen amerikansk fotball, bordtennis, cheerleading, fotball, håndball (gjenopptatt i 2020), innebandy, langrenn og det som kalles idrettsskolen. I 2017 var fotballgruppen Norges tiende største med 83 lag.
Da klubben feiret sitt 125 års jubileum i 2021 hadde den nesten 2000 medlemmer.

Klubben står bak en rekke arrangementer; det største de senere årene har vært Ungdommens Holmenkollrenn (siden 1986), der mange av landets fremste langrennsløpere har deltatt. Petter Nordthug, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug og Marit Bjørgen er alle løpere som har hevdet seg bra i dette rennet.

BVHIF har hatt fokus på aktiviteter for unge idrettsutøvere med behov for spesiell tilrettelegging. Eksempler på dette er Prosjekt Medvind, EI-innebandy og bordtennis.

Prosjekt 3F, For Flerkulturell Forståelse, satte fokus på inkludering og integrering av våre nye, unge medborgere. Prosjektet ble lagt merke til både lokalt og nasjonalt, og satte klubben på kartet som en foregangsklubb på dette området.

Blant fremtredende medlemmer av klubben er Torgrim Kristiansen som var æresmedlem og som ble kalt "Mr. BVHIF". Kjente medlemmer er også  langrennsløperne Bjørn Arvnes, Gry Oftedal, Hilde Glomsås og Sindre Bjørnestad Skar.

Klubben har fostret en rekke landslagsspillere i basketball.

Tidligere var basketball en del av breddeidretten i idrettsforeningen. Bærums Verks avdeling for basketball ble opprettet i 1979, og A-laget for menn var lenge blant Norges beste. Herrelaget vant totalt 6 kongepokaler som Norgesmestere i 1989, 1990, 1991, 1992, 1998 og 2004. På grunn av manglende rekruttering og generell avtagende oppslutning rundt basketball som idrett i Bærum, foregikk etter hvert basketsatsingen i samarbeid med andre klubber i Asker og Bærum. Avdelingen for basketball ble lagt ned i 2010 da siste lag meldte overgang til Sandvika Basketballklubb.

Tidligere var også håndball en del av tilbudet til BVHIF. Håndballagene gikk imidlertid over til Helset IF (nå Vestre Bærum IF).

Det ble utgitt en jubileumsbok ved Bærums Verk Hauger Idrettsforenings 100 års jubileum:
Christensen, Jan og Arvnes, Åge. (1995). Idrettsglede gjennom 100 år

Det er også laget et jubileumshefte som omhandler tiden fra 1996 til 2016.


Mer om Bærums Verk Idrettsforening (BVIF)
Bærums Verk Idrettsforening ble stiftet i 1896 på Rulla og het da Bærums Verks Sporthforening. Det første året hadde foreningen 48 medlemmer, som hver betalte 50 øre i kontingent. I vedtektene het det at "bestyrelsen optager som medlem enhver uberyktet Konfirmeret Person, Mand og Kvinde, som arbeider på Bærums Werk". I 1917 endret foreningen navn til Bærums Verk Idrettsforening (BVIF).

De første årene ble det satset mest på langrenn og hopp. Fotball kom i 1919, men et eget stadion, Petra stadion, ble åpnet først i 1945. Stadion lå rett nord for Glitredammen, på østsiden av elven, der det er mange plantete bjørketrær i dag. Senere kom Gommerudbanen som ble bygget på dugnad etter at godseier Løvenskiold hadde gitt tomt.
Klubben vokste sterkt etter at boligutbyggingen på Rykkinn startet. Nå ble basketball populært. Bærums Verk IF drev ellers med håndball, langrenn, innebandy, cheerleading, bordtennis, barneidrett, sykling, friidrett og orientering.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

ISSUU BHV-STIKKA nr. 1 2016

Bærums Verk Hauger Idrettsforening

fotball.no

Budstikka 31. mars 2021

 

 

  

En annen viktig arena er Gommerud Idrettsanlegg i Paal Bergs vei 126. Her ser vi klubbhuset midt i bildet. Kilde: kart.1881
Se også Detaljkart
BVHIF benytter flere arenaer. Her er løypene i Eineåsen skianlegg, Gruvemyra arena. Kilde: Skiforeningen

Bærums Verk Hauger idrettsforening (BVHIF)

Rykkinnhallen i Leirdueveien 73 brukes mye av BVHIF. Sett fra sydvest.
Bildet er tatt i 2020. Foto: Knut Erik Skarning
BVHIF benytter også fotballbanene på Rud ved Hauger skolevei 47. Kilde: kart.1881
Klubbhuset til BVHIF ligger ved Gommerud idrettsanlegg. Her er det styrerom, festsal/møtelokale, garderober og kiosk. Sett fra sydvest. Bildet er tatt i 2020.
Foto: Knut Erik Skarning
Rosenvilde videregående skole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

s